Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Egyptin helmistä Sharm el Sheikh on kuin luotu lomailua varten. Sharm el Sheikhistä löydät niin aurinkoa, vesiurheilua, retkiä, golfia kuin kulttuuriakin. Sharm el Sheikh sijaitsee aivan Siinain niemimaan eteläkärjessä ja se jää Punaisenmeren ja Siinai-vuoren väliin.

Alun perin Sharm El Sheikh oli pieni kalastajakylä, josta myöhemmin muotoutui tärkeä laivastotukikohta. Nykyään alue on virkeä turistikohde, jossa asuu noin 10 000 ympärivuotista asukasta.

Rannat

Sharm el Sheikhissä yksi asia on ylitse muiden ja se on rannat (+ tietysti sukeltaminen, mutta siihen kohta tarkemmin): Hiekkarannat ja silmänkantamattomiin jatkuva aavikkomaisema luovat mielenkiintoisen kontrastin kirkkaan siniselle merelle. Tällaista ei näe kuin unelmissa! Ei tätä matkakohdetta turhaan kutsuta “rauhan kaupungiksi”. Makoilu auringossa virvoittava kuplajuoma kädessä onnistuu ympäri vuoden.

Na’ama Bay

Na’ama Bay on valmis matkailualue, jonka rakentaminen aloitettiin jo 80-luvun alussa. Ranta on hienohiekkainen ja sijaitsee rauhaisassa poukamassa. Rannan kävelykatu on hyvässä kunnossa ja tarjoaa paljon mukavuuksia kuten baareja, ravintoloita ja Sheesha-kahviloita.

Shark’s Bay

Shark’s Bayn ranta sijaitsee hyvin lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Aluetta rakennetaan ja kehitetään koko ajan eteenpäin ja se kasvaa vuosi vuodelta isommaksi ja paremmaksi. Shark’s Bayn ranta on hyvä, mutta sen parasta antia on vedenalta paljastuva maailma. Mikäli löhöily ja shoppailu eivät riitä, ota snorklausvälineet mukaasi ja tutustu pinnanalaiseen elämään.

Sukeltaminen

Sharm el Sheikh sijaitsee aivan sukeltajan paratiisiksi kutsutun Punaisenmeren rannalla. Meri on paikoitellen jopa 1800 metriä syvä ja se pysyy lämpimänä ympäri vuoden. Myrskyt Sharm el Sheikhin alueella ovat harvinaisia ja sateet vähäisiä. Vedet pysyvät näin kirkkaana ja korallikasvillisuus on värikästä ja rikasta. Punainenmeri onkin maailman pohjoisin trooppinen meri.

Nähtävää riittää paljon, sillä vuosituhansien varrella muotoutuneisiin koralliriuttoihin piiloutuvat värikkäät kalat ja merenpohjan laivojen hylyt ovat todellinen näky. Punaisesta merestä löytyy paljon lajeja, jotka asuvat vain kyseisessä vesistössä. Koralliriuttojen asukkaisiin lukeutuvat muun muassa mureenat, barrakudat, rauskut, merikilpikonnat ja huulikalat.

Golfaus

Sharm el Sheikh tarjoaa erinomaiset kentät golfin ystäville. Esimerkiksi Jolie Villen 18-reikäinen kenttä on erittäin tasokas: Sillä on 18 järveä ja vuonna 2004 kentällä pelattiin ensimmäistä kertaa European Challenge Tourin osakilpailu.

Matkat

Matkoja Sharm el Sheikhiin tekevät:

Air Finland Holidays – Sharm el Sheikh

Hispania – Sharm el SheikhTykkäsitkö? Anna plussaa:

Jätä kommentti

>